Vi glæder os til at se dig på

Trevældcentret

Trevældcentret var oprindelig en gammel 4-længet gård, som i 1972 blev købt af De grønne pigespejdere og KFUM-Spejderne i Ringkøbing og Viborg Amter til lejr- og kursuscenter for spejdere i ind- og udland.

Trevældcentret er dog også særdeles velegnet til mange andre formål, f.eks. lejrskoleophold, konfirmandweekender, firma-arrangementer, teambuilding, familiefester og slægtstræf.

Efter omfattende renoveringer fremtræder bygningerne i dag lyse og venlige, med moderne køkken- og AV-faciliteter.

Trevældcentret, med dets 32 tønder land, har status af grønt center og er beliggende i den enestående natur ved sydenden af Stubbergård Sø, hvilket giver uanede muligheder for aktiviteter på bl.a. centerlejr.

Trevældcentret er indrettet med i alt 78 sovepladser fordelt i følgende bygninger og rum: Alkoven: 4 soverum med 4 køjer: I alt 32 sovepladser Hytter: 3 hytter med 4 køjer: I alt 24 sovepladser Loftet: Et rum med 2 senge, 2 rum med 3 senge, og en stor sovesal med 12 senge. Derudover et tanterum med 2 sovepladser.
Der er ydermere fri adgang til mindst 30 madrasser, som kan lægges på gulvet.

Stuehuset er indrettet med et storkøkken med bl.a. 6 gasblus og en stor ovn med damp, industriopvaskemaskine, køleskab og kummefryser.

Download en grundskitse over Trevæld

 

Kort information om området

Har man lyst til at se noget på en form for ekskursion, som ikke blot er ud i den skønne natur, så anbefaler centret f.eks.:

Hjerl Hede Frilandsmuseum

Daugbjerg Kalkgruber

Mønsted Kalkgruber

 

Indkøbsmuligheder:

Min Købmand i Sevel - ca 7 km
Hagebro Købmandshandel - Hagebro - ca. 7 km (også brændstof)
Superbrugsen, Vinderup - ca. 13 km
Diverse specialforretninger og tankstationer i Vinderup - ca. 13 km
Netto, Skive, ca. 15 km
Spar, Borbjerg - ca 15 km

Større byer med handel, svømmehaller m.m.:

Skive ca. 17 km
Holstebro ca 28 km
Struer ca. 30 km
Viborg ca. 40 km
 

Historien om Trevældcentret

 

Trevældcentret blev i 1972 købt af en flok meget visionære spejderledere fra grupper rundt om i Ringkøbing og Viborg amter.
Grundidéen til at lave et spejdercenter havde flere personer haft, men pludselig bød muligheden sig og der blev arbejdet hårdt henover en kort periode, da ejeren af ejendommen gerne ville sælge. 
Der skulle skaffes finanser til købet og ved hjælp af en masse gruppers tilsagn om støtte til centret, frasalg af ekstra jord og nogle få ildsjæle blev gården Trevæld købt og tilbage var ca. 32 tdr. land jord og en 4-længet landbrugsejendom.
Jorden på arealerne er yderst flygtig, da det primært består af sandjord, som uden lætræer fyger rundt når det blæser. Derfor gik de første par år primært med at plante træer, for at skabe læ og skabe gode arealer til lejrslagning. 
Den første rigtige spejderlejr blev afholdt i 1974 og siden har tusindvis og atter tusindvis af spejdere, skolebørn, private og institutioner haft glæde af centret.
De gamle bygninger er løbende blevet vedligeholdt, renoveret og ændret, så det hele i dag stadig kan bruges. De gamle stald- og ladebygninger er lavet om til bemanding, kiosk, mad- & materialeopbevaring, samlingslokaler, toiletter og meget meget mere.
Stuehuset er indrettet med sovesal, spisesal, stort køkken, toiletter og badefaciliteter, så alt kan klares i denne bygning.

Udover de gamle eksisterende bygninger er der kommet adskillige bygninger til gennem årene. Det gælder både en barakbygning, som tidl. har tilhørt en efterskole, nogle mindre hytter, som er lavet som Gilwell-projekt, toiletbygning og en kæmpe ladebygning med solceller, der forsyner centret med al den strøm der skal bruges året rundt. Ja, der er årsagen til at Trevældcentret er blevet det eneste CO2-neutrale spejdercenter i Danmark.

Siden midt i 00'erne er der investeret et betydeligt millionbeløb i vedligehold, forbedringer og nybyggeri på centret. Det gælder både sanitære bygninger, arealpleje, lidt vildere aktiviteter som andre ikke tilbyder, omstilling til grønnere energi og helt lavpraktiske forbedringer for både medarbejdere og lejere af centret. 
Sagt på en anden måde så forsøger bestyrelsen og de frivillige medarbejdere, at holde centret up to date med en progressiv udvikling samt skabe nye og bedre faciliteter & aktiviteter til brugerne af centret.

Centret er stadig drevet af den samme ånd som ved starten i 1972. Nemlig frivillige ildsjæle, sammenhold og et super fællesskab på tværs af korps, alder og køn.
Det er nemlig sådan vi ønsker det skal være og det vil vi forsøge at blive ved med så længe som overhovedet muligt.